Acts of Presence
14 Novembre - 6 Décembre 2013
Alexandra Dementieva - Cycloramadrome
Cycloramadrome is een installatie waarin de toeschouwers kunnen interageren met het werk, ondergedompeld in de omringende omgeving. Door de technologie van de 360-graden projectie te gebruiken, ontwikkeld in de jaren 50, gebruikt de set aspecten van de omringende omgeving als een middel om zowel mentaal als fysiek op het publiek in te werken: de bewegingen van de personages zijn ontworpen om de beweging van het publiek uit te lokken. Het gebruik van moderne technologie geeft een mogelijkheid om de complexiteit van collectieve gedragspatronen te bestuderen, evenals de "iconofilie" van het publiek, of permanente liefde voor beelden.
Alexandra Dementieva
De interesse van Alexandra Dementieva gaat uit naar het toepassen van sociale psychologie en de waarneming in interactieve multimedia installaties. In haar videowerk integreert ze verschillende elementen, zoals gedragspsychologie of het verhaalontwikkeling met behulp van de subjectieve camera.
Haar interactieve installatieprojecten proberen de grenzen van de waarneming te verbreken met verschillende instrumenten: computers, videoprojecties, geluidsbanden, dia's, fotografie. De projecten verkennen de dieptes van de perceptuele ervaringen van de toeschouwer en de interactie van de individuele toeschouwer met zowel de tentoonstelling op zich als met de andere bezoekers. Het object van de installatie of de productie ervan is op de duur minder belangrijk voor Dementieva dan de geest van de gebruiker. Op die manier wordt deze laatste de kern van het project of de hoofdpersoon van de performance.
Alexandra Dementieva woont en werkt in Brussel.
Credits
Acteren: Heike Langsdorf, Alexander Baervoets en Maria Decorte
Filmcomponist: Guy de Bievre
Bouw: Peter Maschke
Programmimg: Yacine Sebti
Eerste versie programming: Bart Vandeput
Coproductie: Vlaamse Overheid, VGC, la Fédération Wallonie-Bruxelles, Nadine vzw, Adem vzw, Netwerk, iMAL, Apass.
Une archive : 1999-2010-2019
Cette page est une archive du site d'iMAL tel qu'il existait entre 2010 et 2019. Il documente activités et projets créés depuis 1999.
Pour notre actualité et nos activités plus récentes, veuillez vous rendre sur notre nouveau site https://imal.org