Archives : Master Classes

28 augustus - 29 augustus 2018

In deze tweedaagse workshop willen we samen een 3D-omgeving in Unity ontwerpen en daarmee performen. De omgeving biedt een veelheid aan mogelijkheden voor sonische en muzikale interacties. LIMITED SEATS! REGISTER NOW!

24 mei - 26 mei 2017

In 2015 gaven Morehshin Allahyari en Daniel Rourke het '3D Additivist Manifesto' uit, een oproep om de 3D-...

18 november - 20 november 2016

In haar Filament Sculptures-project doet LIA, pionier in de digitale kunst, onderzoek naar 3D-printing op basis van filamenten. Tijdens deze masterclass zal zij samen met de deelnemers nieuwe manieren verkennen voor het 3D-printen van beelden, op basis van programmering, de...

24 januari 2015

iMAL’s eerste publieke activiteit van het jaar is een workshop door nieuwe mediakunstenaar Jeremy Bailey uit Toronto. In deze workshop zullen de deelnemers transformeren in eenhoorns en online met elkaar interageren. De workshop focust op de fundamenten van augmented reality...

13 juni - 21 juni 2014

In het kader van Connecting Cities: Participatory City 2014, organiseert iMAL een tweedaags symposium met gerenommeerde internationale sprekers over het gebruik van nieuwe media in de stad en the smart city. Het symposium dient als introductie voor de intensieve zesdaagse...

31 maart - 3 april 2014

In a post-Snowden world of generalised surveillance, understanding network technologies becomes vital. In this intensive workshop Julian Oliver and Danja Vasiliev teach low level networking using only command line tools and networking hardware. In doing so, students learn not...

1 november - 4 november 2012

openFrameworks is an open source C++ toolkit for creative coding. This workshop, led by core members of the OF team, is focused on Mobile Apps development for Android and iOS.

1 maart - 2 maart 2012

Not So Crazy! Productions organiseert in samenwerking met iMAL een workshop voor mediaprofessionals die zich willen toeleggen op het maken van webdocumentaires.

18 februari - 26 februari 2012

Deze openLAB is de eerste masterclass over digitale fabricatie bij iMAL en in Brussel in het algemeen. Deze masterclass, die de nadruk legt op vormen die door code gegenereerd zijn, zal uitmonden in een tentoonstelling met werken van de deelnemers....

12 november - 13 november 2011

Michael J. Schumacher is a composer, performer and installation artist based in New York City. He works predominantly with electronic and digital media, making computer generated sound environments that evolve continuously for long time periods. During this workshop, Michael...