Archives : Arts Sciences

5 april 2017

boredomresearch is een samenwerking tussen de Britse kunstenaars Vicky Isley en Paul Smith. Hun werk onderzoekt de mechanica van de natuurlijke wereld met behulp van moderne technologie. In deze lezing gaan ze in op hun nieuwste werk, een zwerm van zelforganiserende robots...

17 februari 2016

Jonas Degrave, onderzoeker in het veld van 'machine learning', zal in deze Arts/Sciences enkele...

9 november - 10 november 2015

iMAL organiseert in het kader van RRI-ICT Forum een bijzonder Arts/Sciences evenement, waarop kunstenaars en wetenschappers wordt uitgenodigd voor een debat rond "Responsible Research and Innovation". Met bijdragen van o.a. Paolo Cirio, Julien...

18 februari 2015

Voor deze 17de Arts/Sciences nodigt iMAL de Belgische film- & theatermaker en beeldende kunstenaar Frank Theys uit voor een lezing over "Thinking 3 cultures: art, science and society”.

26 november 2014

Peter Beyls is a Belgian pioneering interdisciplinary artist who has been exploring computer programming for nearly four decades. He worked in various research environments and his practice is a continuous dialogue between visual arts, music and sciences (computer science,...

22 mei 2014

William Latham is a computer art pioneer, internationally known for his organic artworks based on the processes of evolution. Up to 1993, he was a Research Fellow at The IBM UK Scientific Centre. He then founded Computer Artworks Ltd, a development studio that produced the...

27 november 2013

Malcolm Le Grice is a film and video artist. He has written critical and theoretical works including a history of experimental cinema and numerous articles on film, video and digital media. In this lecture, he will discuss the development of art focussing on the machine, as...

5 juni 2013

Emmanuel Ferrand zal het reductionisme in de hedendaagse kunst voorstellen: hoe kunstenaars wiskunde en genetica bevragen, over hoe de kunstenaars "diepe" aspecten van de wetenschap bereiken en hierover een kritisch standpunt ontwikkelen.

21 november 2012

This conference concerns the way the artistic creation and the technological research are now so entangled that any innovation within the one interests and bends the development of the other one. In the new laboratories of art and computer creation (Ircam, Hexagram, Lip6,...

23 mei 2012

iMAL nodigt Evelina Domnitch & Dmitry Gelfand, een kunsten/wetenschap-duo, uit voor een lezing en een akoestische spirituele performance. Samen creëren ze sensorische immersieve omgevingen die fysica, chemie en computerwetenschap vermengen met ongewone...